Inspiratie opdoen

Stilo S icoon

Succesvolle projecten

Vind je het lastig om ideeën te bedenken die de onderlinge contacten in je buurt verbeteren? Hieronder hebben we een aantal ideeën vermeld waarmee je inspiratie kunt opdoen. Ben je eruit? Werk dan je ideeën uit en vraag een bijdrage aan. En als je er niet uitkomt, kun je natuurlijk altijd STILO vragen je te helpen.

Stilo heeft bijgedragen aan 10 nieuwe ommetjes rondom de dorpen Ganzedijk, Hongerige Wolf, Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta, en Bad Nieuweschans. De nieuwe Stichting “De 5 Oldambtster dorpen” realiseert daarmee begaanbare wandel- en fietsroutes met informatieborden en bijpassend meubilair. Ze wil daarmee het toerisme stimuleren en de geschiedenis van de verdronken dorpen vertellen. 

Daarnaast heet Stilo bijgedragen aan de kinderboerderij in Nieuweschans, de buurtschuur en buurtmoestuin in de Zwanenhofstraat, een kinderfeest in Finsterwolde en de belevingstuin in Old Wolde. Ook de Speeltuin in Heiligerlee en de Expositie van Evert Brink kon op onze steun rekenen. 

pijlen icoon

Stilo start met een idee!

STILO Oldambt

Oldambt, een gemeente waarin inwoners zelf met creatieve ideeën komen die de leefbaarheid in een dorp of een wijk versterken. Hou mooi is dat!

STILO werkt samen met  

Mogelijk gemaakt door

Volg ons op:

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.

Nationaal Programma Groningen (NPG)

Stilo wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Het NPG brengt mensen en ideeën samen door de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden te bundelen. Zij voeren plannen uit die Groningen écht vooruithelpen.

Wat is het NPG?

Nationaal Programma Groningen is een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten. Het programma is gestart in 2019 en heeft looptijd van tien jaar. In totaal heeft het Rijk een startkapitaal van 1,15 miljard euro beschikbaar gesteld waarmee alle plannen en projecten uitgevoerd kunnen worden.

Door de gaswinningsproblematiek hebben Groningers de afgelopen jaren veel te verduren gehad en de onzekerheid over schadeherstel en versterking sleept soms al jaren voort. Maar om Groningen écht een goede toekomst te geven is er veel meer nodig dan alleen schadeherstel. Nationaal Programma Groningen richt zich daarom op dit ‘meer’. Zij investeren in de toekomst door het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat. Prachtige initiatieven! 

Kijk voor meer informatie op de website van Nationaal Programma Groningen.