Wie zijn wij

Stilo S icoon

Wij zijn STILO
De Stichting Stimulering Leefbaarheid Oldambt

De Stichting is door de gemeente Oldambt opgericht om initiatieven en ideeën vanuit de Oldambtster samenleving aan te jagen en mogelijk te maken. Het gaat om initiatieven en ideeën die direct of indirect bijdragen aan het bevorderen van de leefbaarheid, de gezondheid en de brede welvaart van inwoners van de gemeente Oldambt.

Initiatiefnemers kunnen in aanmerking komen voor geldelijke ondersteuning vanuit een fonds, maar worden ook uitgedaagd om zelf aanvullende inzet en financiering te realiseren. Het Nationaal Programma Groningen heeft hiervoor geld toegekend aan de gemeente Oldambt.

pijlen icoon

Oldambt

Een gemeente waarin inwoners zelf met creatieve ideeën komen die de leefbaarheid in een dorp of een wijk versterken.

Hou mooi is dat!

Contactgegevens

Heb je een vraag of opmerking voor ons? Heb je een goede idee of een initiatief en ondersteuning nodig bij het doen van een  aanvraag? Vul dan onderstaand contactformulier in, of stuur een e-mail naar .

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

pijl rechts

Het bestuur

Anne Marie Knottnerus

Voorzitter

Ineke Essing

Secretaris

Roelof Blanken

Penningmeester

Elzo Bruggers

Bestuurslid

Vacature

Bestuurslid

Het bewonerspanel

Het bestuur heeft een bewonerspanel aangesteld dat de aanvragen voor geldelijke of andere ondersteuning van initiatieven behandelt en daarover adviseert aan het Bestuur. Het bewonerspanel is een divers gezelschap bestaande uit zes betrokken inwoners verspreid over de gemeente Oldambt.

Vacature

Lijkt het je interessant om deel uit te maken van het bewonerspanel of het bestuur? Stuur ons dan je CV en motivatie toe via het contactformulier.

De oprichting van STILO

STILO Oldambt

Oldambt, een gemeente waarin inwoners zelf met creatieve ideeën komen die de leefbaarheid in een dorp of een wijk versterken. Hou mooi is dat!

STILO werkt samen met  

Mogelijk gemaakt door

Volg ons op:

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.

Nationaal Programma Groningen (NPG)

Stilo wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Het NPG brengt mensen en ideeën samen door de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden te bundelen. Zij voeren plannen uit die Groningen écht vooruithelpen.

Wat is het NPG?

Nationaal Programma Groningen is een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten. Het programma is gestart in 2019 en heeft looptijd van tien jaar. In totaal heeft het Rijk een startkapitaal van 1,15 miljard euro beschikbaar gesteld waarmee alle plannen en projecten uitgevoerd kunnen worden.

Door de gaswinningsproblematiek hebben Groningers de afgelopen jaren veel te verduren gehad en de onzekerheid over schadeherstel en versterking sleept soms al jaren voort. Maar om Groningen écht een goede toekomst te geven is er veel meer nodig dan alleen schadeherstel. Nationaal Programma Groningen richt zich daarom op dit ‘meer’. Zij investeren in de toekomst door het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat. Prachtige initiatieven! 

Kijk voor meer informatie op de website van Nationaal Programma Groningen.