Ganzedijk en Hongerige Wolf

Stilo S icoon

De naam Ganzedijk is vermoedelijk ontleend aan de vele ganzen die vroeger in de polder verbleven. Het is ontstaan aan het einde van de achttiende eeuw toen zich landarbeiders, vissers en kleine boeren langs de Dollarddijk vestigden. Bij Ganzedijk lag een haven voor de garnalenvisserij.
Het dorp kwam in 2008 in opstand tegen het plan om het dorp te slopen. De energie die toen vrijkwam heeft inmiddels een prachtige vlindertuin opgeleverd en een nieuw buurthuis. 

Ganzedijk wordt vaak in één adem genoemd met Hongerige Wolf. Het gehucht is een tijdlang populair geweest bij kunstenaars, en nog altijd hebben diverse kunstenaars hier hun plek van inspiratie en rust. Sinds 2011 vind hier ook het populaire Festival Hongerige Wolf plaats. Op vrijdag 23 augustus 2019 werd Hongerige Wolf uitgeroepen door RTV Noord tot Schierste Ploatsnoam.

Om beide buurtschappen verder te verfraaien en voor de opzet van sociale buurtprojecten kan STILO helpen. Help jij ook mee? 

Meer informatie: dorpsbelangen Ganzedijk Hongerige Wolf op Facebook

Ganzedijk
pijl icoon groen
pijl

Met onze financiële bijdragen stimuleren wij bewoners in de gemeente Oldambt bij het verbeteren van de eigen buurt en leefomgeving. Doe mee!

Stilo start met een idee

STILO Oldambt

Oldambt, een gemeente waarin inwoners zelf met creatieve ideeën komen die de leefbaarheid in een dorp of een wijk versterken. Hou mooi is dat!

STILO werkt samen met  

Mogelijk gemaakt door

Volg ons op:

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.

Nationaal Programma Groningen (NPG)

Stilo wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Het NPG brengt mensen en ideeën samen door de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden te bundelen. Zij voeren plannen uit die Groningen écht vooruithelpen.

Wat is het NPG?

Nationaal Programma Groningen is een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten. Het programma is gestart in 2019 en heeft looptijd van tien jaar. In totaal heeft het Rijk een startkapitaal van 1,15 miljard euro beschikbaar gesteld waarmee alle plannen en projecten uitgevoerd kunnen worden.

Door de gaswinningsproblematiek hebben Groningers de afgelopen jaren veel te verduren gehad en de onzekerheid over schadeherstel en versterking sleept soms al jaren voort. Maar om Groningen écht een goede toekomst te geven is er veel meer nodig dan alleen schadeherstel. Nationaal Programma Groningen richt zich daarom op dit ‘meer’. Zij investeren in de toekomst door het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat. Prachtige initiatieven! 

Kijk voor meer informatie op de website van Nationaal Programma Groningen.